Bodo Golfpark

GolfBox  

Ida hilser NM i golf for juniorer

Her hva ordføreren hadde å si i sin hilsen til junior golferne i Bodø Golfpark 13.august:

«Kjære alle!

Det er en stor glede for meg å få hilse dere alle velkommen til Bodø til det første NM i golf for juniorer i Nord-Norge i strålende solskinn!

Det er 84 deltakere i alderen 16-19 år her, og etter litt researchså vet jeg at dere som er deltakere er ungdommer som legger ned enormt mye trening og som er helt i verdenstoppen i deres klasser – i en av verdens største idretter! 

Jeg er muligens en smule inhabil, men jeg har latt meg fortelle at Bodø Golfpark er en av landets fineste og meste spektakulære golfbaner. Her hekker havørna i fjellet over hull 12, her så et tysk tv-team hval i sjøen like ved hull 4, men det er lenge siden en lærer på tidlig 1800-tall måte avbryte undervisninga for å jage vekk bjørn i skolegården!

Denne arenaen har ikke kommet av seg selv. Den har blitt til etter stor innsats fra medlemmene og samfunns- og næringsliv. Men beliggenheten – den var her!

Dere befinner dere på historisk grunn. På og rundt hull 4 er det dokumentert seks gravhauger, trolig fra vingetiden eller før det – så her kan det godt hende at det har foregått ett og anna slag også før golferne inntok Myklebostad.

Gården Myklebostad har vært viktig i tusen år, og har var i flere hundre år hjemmehavn for nordlansjekter som fraktet Norges viktigste eksportvare, tørrfisken, fra Nord-Norge og sørover til Bergen.

Derfor heter området bak utslaget på hull seks Jektstøa, og navnet Myklebostad kommer også mest sannsynlig fra Norrønt Mikil Bustadr; altså et sted det var mange hus og folk.

I Bodø er vi veldig stolte av golfklubben som har gjort dette mulig, og vi er særlig stolte av den viktige barne- og ungdomssatsinga. I Bodø har vi en ambisjon om å være den beste oppvekstbyen, og da er det tilbudet som gis til barn og ungdom utrolig viktig. Vi er så stolte av alle ildsjelene og dugnadsstjernene i byen vår – også dere som legger ned så my tid og engasjement her i Golfparken!

Men i helga er det dere ungdommer som er de aller største stjernene og som vi er her for å følge med på. Mange av dere hatt krevende tider, og vi har mista så altfor mange ungdommer fra idrett det siste året. 

Det har vært krevende å få trene, konkurrere eller reise. Derfor er det skikkelig, skikkelig fint at dere er her – og jeg vet at det vil bety masse for framtidige idrettsgenersjoner at akkurat dere  ikke bare holdt ut gjennom pandemien, men mest sannsynlig (hvis rapportene jeg har fått stemmer) så har dere brukt tida godt på å trene masse og antakelig er bedre enn noen gang!

Dere er våre barn og unges stjerner; og jeg håper helgas turnering byr på masse god konkurranse, men kanskje aller mest vennskap for livet.

Vi ønsker dere lykke til i helgas turnering og får dere tid er dere velkommen til å besøke byen vår, ta en tur til en av de mange toppene eller besøk noen av de mange fine museeneeller kulturtilbudene våre. Og kanskje en gang i framtida har vi ei ny verdensstjerne i golf som gikk sine første skritt eller beste runder som juniorer nettopp her i Bodø.

Og dere: Om 3 år så skal Bodø være Europeisk kulturhovedstad, og da håper vi å se mange av dere tilbake – og kanskje har dere med dere venner og konkurrenter fra flere land da.

For oss i Bodø er NM i golf for juniorer ei flott markering av at vi nærmer oss 2024 og kulturhovedstadsåret, og vi håper at det er ei turnering som gir mersmak til å trene og konkurrere og drive idrett, til alle ildsjeler som jobber dugnad og til alle dere som er på besøk i Bodø å komme tilbake til oss!

God runde til både jenter og gutter!

Comments are closed.